لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.
آفتاب گرفتن سالم نداریم
برنزه کردن عمیق پوست ممکن است، زیبایی و اعتماد به نفس را برای مدتی افزایش بدهد اما متخصصان سلامت تاکید میکنندکه در نهایت، این روش بهدلیل اشعه ماورای بنفشی که از این دستگاههای برنزه کننده که به سولاریوم هم معروف است، منتشر میشود آسیبی دائمی به پوست وارد خواهد کرد.
بعضی خانمهای جوان برای درخشندگی پوست که به زیبایی طبیعی آنها اضافه کنند، به سالنهای زیبایی میروند تا پوست خود را برنزه کنند و جالب است که آنها معتقدند، این کار به نفع آنهاست چرا که باعث محافظت آنها در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید میشود و بالا بردن اعتماد به نفس را در آنها موجب میشود. برنزه کردن عمیق پوست ممکن است، زیبایی و اعتماد به نفس را برای مدتی افزایش بدهد اما متخصصان سلامت تاکید میکنندکه در نهایت، این روش بهدلیل اشعه ماورای بنفشی که از این دستگاههای برنزه کننده که به سولاریوم هم معروف است، منتشر میشود آسیبی دائمی به پوست وارد خواهد کرد که این آسیب به حدی است که ممکن است به سرطان پوست منجر شود.
آفتاب گرفتن سالم نداریم
دکتر «لین لیتچن فیلد»، مدیر انجمن پزشکی سرطان آمریکا، میگوید: «ما این روزها تعداد زیادی بیمار خانم مبتلا به ملانوما یا تومور بدخیم قشر پوست میبینیم. طبق پژوهش اخیر، ما معتقدیم که درصد زیادی از رشد این بیماری مربوط به دستگاههای برنزهکننده است. این پزشک اظهار داشت، این تصور که برنزه کردن کم رنگ میتواند شخص را از سوختگیهای شدید پوستی و خطرات آن محافظت کند، کاملا نادرست است.» لیتچن فیلد میگوید:« چیزی بهعنوان برنزه کردن یا حمام آفتاب سالم وجود ندارد. برنزه شدن، واکنش بدن برای محافظت از خود در برابر چیزی مضر است. با وجود این، بیشتر زنان در طول ماههای تابستان که اشعه خطرناک ماورای بنفش بهطور چشمگیری بیش از هر زمان دیگری از سال است، بیشتر وقت خود را زیر نور آفتاب صرف میکنند» دکتر «جیمز اسپنسر»، دکتر پوست در سنت پترزبورگ که عضو انجمن مدیران بیماریهای پوست آمریکا هم هست، تاکید میکند:« این یک واقعیت است که تشعشع بیش از اندازه اشعه UV، چه شما در فضای باز باشید و چه در فضای سرپوشیده، خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش میدهد.»
سرطانزا، شبیه به سیگار
دستگاههای سولاریوم تبدیل به خطری جدی شدهاند. آژانس بینالمللی مطالعات سرطان، وابسته به سازمان بهداشت جهانی، این وسایل را در رده افزایش دهندگان خطر ابتلا به سرطان دسته بندی کرده و اعلام کرده است که این دستگاهها نیز به اندازه کشیدن سیگار سرطان زا هستند. با این حال، طی بررسی که در ماه میتوسط آکادمی بیماریهای پوست آمریکا انجام گرفته است، با بررسی 3هزار و 800 خانم جوان، مشخص شد یک سوم از آنها در طول یک سال گذشته برای برنزه کردن به سالنهای آرایشی سر زدهاند. حدود یک چهارم آنها هم گفتهاند که حداقل یکبار در هفته از دستگاههای برنزهکننده استفاده کردهاند. همچنین، این مطالعه دریافته که 81 درصد از خانمهای جوان گفتهاند که گهگاه یا بهطور مداوم در فضای باز حمام آفتاب میگیرند و در معرض تابش اشعه UV قرار گرفتن در سنین نسبتا پایین، هزینه گزافی دارد. دکتر لین لیتچن فیلد میگوید: «سازمان بهداشت جهانی، پژوهشی را منتشر کرد که در آن آمده است، کسانی که در معرض پرتوی دستگاههای برنزهکننده قرار میگیرند، ریسک مبتلا شدن به ملانوما قبل از 30 سالگی بسیار بالاست.» همچنین پژوهشگران دریافتهاند، ابتلا به ملانوما بهتازگی بیشتر در بخشهای خاص بدن، بهویژه بالا تنه روی میدهد. دکتر لین لیتچن فیلد ذکر کرد: «همه پزشکان معتقدند، این مسئله بهدلیل همهگیر شدن استفاده از این دستگاههاست.»
بعضی محققان پوست بر این باورند که قانونگذاران باید قوانینی تدوین کنند که دسترسی به این دستگاهها برای افراد زیر 18 سال را ممنوع کنند. همچنین قانونگذاران باید توجه کنند که در مورد مقررات استفاده از آنها سختگیریهایی را اعم از میزان تشعشع اشعه UV و مدت زمان قرارگیری در آن در هر جلسه برنزه کردن اعمال کنند. برخی از جوانان قطعا از اجرای این قوانین سر باز میزنند امازمانی که خطری شناسایی و تعریف شده باشد، این عمل لازم است. جوانان و افراد مسن بهطور یکسان باید خود را در طول انجام فعالیت در فضای آزاد، زمانی که در معرض تابش اشعه طبیعی UV نور خورشید هستند، محافظت کنند.
باید علیه سولاریوم قانون وضع کرد
خانمهای جوان بیشتر در خطر اشعههای مضر ماورای بنفش که از تختخوابهای برنزهکننده یا همان سولاریوم ساطع میشود، هستند. بررسی آکادمی امراض پوست آمریکا نشان داده است که خانمهای بین 18 تا 22 سال 2 برابر افراد 14 تا 17 سال به استفاده از این دستگاهها علاقه دارند. اسپنسر میگوید: «جالب بودن، یک هنجار اجتماعی است و مطلوب بودن پوست برنزه هم یک اتفاق عجیب نیست. مردم آنچه میبینند دوست دارند اما مشکل اینجاست که ادراک شکستناپذیری در جوانان رواج پیدا کرده؛ این فکر که هیچچیز نمیتواند به آنها آسیبی برساند، پس دلیلی وجود ندارد که از تختخوابهای برنزهکننده برای برنزه کردن بدنشان استفاده نکنند، در واقع آنها از خطر آگاه نیستند.»
لیتچن هم میگوید: «جوانان بین گرفتن حمام آفتاب در 17، 18و19 سالگی با آنچه در 40 سالگی برایشان روی میدهد، ارتباطی نمییابند.»
حقیقت تلخی که پژوهشها آن را تایید کرده، این است که به راستی ممکن است گرفتن حمام آفتاب به ظاهر و احساس زیبایی در جوانی کمک کند اما این عمل هنگامی که سن بالا میرود باعث خراب شدن پوست و حتی بیماریهای خطرناک میشود. اسپنسر بیان کرد: «اشعه ماورای بنفش در دراز مدت سبب ایجاد چین وچروک و زمختی پوست میشود که این از نتایج بالا رفتن سن نیست. شاید آفتاب گرفتن آنها 2 یا 3 هفته به طول انجامد اما این عمل باعث ایجاد چین و چروک زودرس پوست میشود. طرفداران پوست سالم در جهت آموزش خانمها در مورد خطرات استفاده از دستگاههای سولاریوم، تلاشهای بسیاری کرده اند اما اکنون بسیاری از آنها معتقدند که شاید لازم باشد قانونی برای حمایت از آنها وضع شود.»
کلاه محافظ خوبی نیست
نکات ایمنی در آفتاب که این 2 پزشک معروف برای شما پیشنهاد کردهاند را با هم میخوانیم:
- استفاده فراوان از ضدآفتابها. لینچن فیلد میگوید: «اکثر افراد به مقدار کافی، کرمهای ضدآفتاب استفاده نمیکنند. شما بهصورت مداوم و منظم بهخصوص درصورت تعریق یا در آب رفتن دوباره آن را تجدید کنید و از طیف گسترده ضدآفتابهایی که محافظ در مقابل اشعههای UVA و UVB هستند استفاده کنید.»
- در ساعات اوج گرما در فضای سرپوشیده بمانید. این ساعات معمولا بین 10 صبح تا 4 بعدازظهر است. اسپنسر بیان داشت: «اگر بتوانید به جای ظهر، ساعت 9 صبح بیرون بروید، در آن ساعت اشعه مضر خورشید شدت کمتری دارد.»
- لباسهای محافظ بپوشید. بلوزهای روشن، آستین بلند و کلاههای لبه پهن جلوی نور خورشید را میگیرند. لیتچن فیلد میگوید: «کلاه برای محافظت در برابر نور خورشید زیاد مناسب نیست زیرا پشت گردن و گوشهای شما هنوز در معرض آفتاب است.» حتما عینک آفتابی بزنید. حتما عینک آفتابی چشمهای شما را از اشعه مضر UV محافظت میکند.
- از بیرون رفتن لذت ببرید اما کمی هوشمندانه برخورد کنید. اسپنسر گفت: «من همیشه فضای آزاد و ورزش و لذت از زندگی را دوست داشتهام. من نمیگویم خود را در غار پنهان کنید. بلکه دوست دارم تا عقل سلیم را برای محافظت از خود بکار گیرید.»
تاریخ : شنبه 90/6/19 | 9:0 صبح | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید